Mix vände och kom tillbaka

Måndag kväll var Håvard ute och tränade apport med Mix och Lime när Mix passade på att dra när Håvard fokuserade på Lime och vände ryggen till Mix. Mix blev då påkörd på E14 vid Midtkil, tog i nummerplåten och åkte under bilen ut på andra sidan. Ställde sig upp och segnade ned, bilföraren tog med Mix till Melhus och veterinären där. Trots att Mix är både idmärkt i örat och chipad lyckades de inte få tag på Håvard förrän på tisdag morgon då djungeltelegrafen började fungera.

Han har varit neddrogad, utgången är fortsatt oviss, inga ben är brutna men om han fått någon hjärnskada eller annat men återstår att se. Han äter och gör i från sig som han ska så det är ju bra, han får komma hem i kväll.

Den omedelbara tanken i går morse var att vi skulle ta bort honom, men å andra sidan har man överlevt en sådan stjärnsmäll så kanske det är meningen att man ska leva. Att veterinärbehandla en hund till absurdum är inte min stil , men enligt veterinären så fanns det bra chanser att han ska bli återställd och det kommer att visa sig ganska snart hur pass återställd han blir. Mix är 9 år och älskar att jaga om han inte får det i höst så är hans liv slut oavsett, han är ingen soffahund.

En annan sak du ställs inför är hur värdefull är denna hund och då menar jag inte i pengar. Ja Mix är väldigt värdefull för oss, han gillar att lära sig nya saker, är ovärdelig på representationsjakt, missar aldrig att ta igen en överflygare, tål att det skjuts 54 skott på en dag och att det då tillslut ramlar ned 1 fågel, står fast så att gubbarna hinner upp etc. Han är perfekt att ha med som instruktörshund när unghundar ska prova sina vingar.

 

Comments

  1. Håller tummarna att det går bra för Mix // Synes

  2. Elise says:

    Dette var ikke noe morsom lesning:S
    Håper Mix blir bra igjen så han kan bli med oss til høsten.
    God bedring:)

Speak Your Mind

*

*